05 March 2011

Fenomena Hana Tajima - The other point of view

morning readers! ^^ assalamualaikum... (jgn lupa jwb salamm)

i'm suppoz to finish my asgnment but then,when i'm on the net,i found an interesting entry regarding hana tajima at iqbal hakimi page.  i was wondering actually..'sape pulakk hana tajima niii'.. when i saw the pictures and start googling bout her, i was like...'demn she's beautiful!and she's married okess'
looks like all the men are drooling over her..hihi ye laa..sape xnk bini chantique oiii~ :P

but then...
this is the other point of view from me...
if you dont like a view that is different,you can click the X button up there ^^ if not, silalah sambung membaca ^^
well2

sexyyy laa kamera diaa!! ^^

coolioo!!


normal response from me,
i'd say she is
BEAUTIFUL..
GORGEOUS!!
COOL!! (i wanna be like herr!)


TAPIIIIIIIII
can you see it clearly??
there's a TAPI here.....
i'm soo gonna be dead by all her fans..huhuhu
maap pak..maap bukk...tenangkan jiwa sejenak dan mari kita berfikir secara matang dan terbuka yukk ^^

i like her style...chantique dan terpesona melihat...
tapi jangan lupa ye kawan2...
hukum dan cara yang betul memakai tudung adalah dengan : 
1.melabuhkan tudung melitupi dada...
2. tidak menampakkan leher.soo cara yang korg main pin2 kt blakang tudung bg nmpk leher jinjang tu xleh bwad...lilit2 kat leher tu pun xbleh..aurat noxxx~
3. tidak membuat sanggul tinggi..
haa korang jgn xtawww..lelaki ni imaginasi dia tinggi,sbb tu rasulallah pesan, tutup aurat tuuu..

Dalam haditsnya yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah, Rasulullah SAW bersabda: “Ada dua golongan dari ahli neraka yang belum pernah saya lihat keduanya itu: (1) Kaum yang membawa cambuk seperti ekor sapi yang mereka pakai buat memukul orang (penguasa yang kejam); (2) Perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat, rambutnya sebesar punuk unta. Mereka ini tidak akan bisa masuk surga, dan tidak akan mencium bau surga, padahal bau surga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian.” (HR. Muslim, Babul Libas)

hmm x paham apa hadith  ni ckp??
yg masih skola tu bleh p ty ustzah,dptkn khidmat pakar yang bertauliah...
dan yg da lepas skola tu,da pandai bwad research kott??cari sniriii bagi pahamm..

jangan biarkan diri anda diselubungi misteriiiiii XD
and make sure anda,kita semua tidak tertipu dengan helah2 dunia akhir zaman..
peace!! ^^v
it's just the other point of view...
jangan marah aaaaa~~~
;)

tapii lagii.
kalau korang da sangap dan syiokk sgt dgn gaya hana tajima  ni..
leh je nak pakai jugak...
be creative la u olss...
ejaz2 sket gaya tudung tu bagi tutup aurat...
;)
malaysia BOLEH!!
hiks good luck!

4 comments:

kayah said...

I agree :)

Just another point of view,
Don't get me wrong, I agree 100% with what you're saying and I'm not such a big fan of Hana Tajima.

But just so you know, she's a muallaf and she has made LOADS of girls yang dari x pakai tudung langsung, pakai tudung. Yup, she's a phenomena. A good one too :)

I'm not trying to "bambu" (taw ke bambu tu ape? hahah) you or anything. What I'm tryin to say is, bagus la jugak ada dia :)

No hard feelings yeah? V(^.^)V

EL90 said...

kayah : thz for ur oppinion... ^^ appreciate it though..she really is a phenomenon huh rite now? ^^ gud for evryone..its gud to know that the percentage of girls wearing hijab is getting bigger & higher..

forget about hana tajima...as u said,die mualaf..i wouldnt look down on her too..instead,i really respects muallaf coz they made their way to search for hidayah Allah..

now we are talking about our sisters yang bukan mualaf..(no offense)..kita kena saling ingat mengingati..its good for them to start wearing hijab,tp sedara2,abang kakak jgn lupa nasihat the beginners yg baru pkai hijab ni untuk lebih labuhkan tudung...mula2 ikut trend..lama2 kita guide diorg unt pakai tudung kerana allah..x gtu? ^^

i may not be good with words...
all i wanted to say is that, yg x bape kemas,kita kemaskan lagi..
dlu kecik2 pun kita stat dgn pkai skarf pegi skola,da besar pakai tudung..hihi same goes to the other...fenomena x leh halang..just kita saling ingat2kan unt lebih labuhkan tudung... ^^

yang baik dtgnya dr Allah,yg buruk dr saya..huuhuuuu
no offense evryone....^^

Nurul Syuhada said...

how funny. KAYAH. kalau pakai tudung sebab tengok hana tajima pakai tudung cantek, baik tak payah la kayah.

kayah said...

Kak EL90, Yup3 betol ape akak ckp. and as I said I agree 100% with you. 555,000% matter of fact :D heheh. I was just backing up hana tajima (not the girls who should know better)Because she's a really nice person in real life. heee

Keep the da'wah going ;D

Kak Nurul Syuhada, I have to disagree with your statement. I don't think x payah. Coz klu sedari2 kite yg x pakai tudung tu, stiap kali diorg klua rumah, diorg dpt dosa. Stiap kali diorg klua, stiap SAAT tu mak bapak diorg tanggung dosa. It's easy for us to say, kite dah pakai tudung dari kecik. Akak mesti suke kan klu ade kwn akak yang sexy2 tu pakai tudung sbb tgk akak :)

We are very fortunate to be taught to wear our hijab and cover our aurat completely. THEY, don't. Kesian la kat diorg. Kite dah biase dari kecik, it's a part of us. Kalau bukan diajar dari kecik pun, kite dah dirahmati dengan pemahaman agama and hakikat yg kite menutup aurat tu kerana Allah dan HANYA kerana Allah. They don't understand that, or maybe they missed that.

Saya rasa kesian sgt kt diorg and sedih sgt klu sy tego pun x jadi ape. sy juga rasa bersyukur sgt sy dah diajar utk menutup aurat dgn sempurna sejak kecil dan diajar yang menutup aurat itu niat hanya kerana Allah. :) They did not live through the same circumstances as we do. Diorg rasa pakai tudung tu sgt jauh dr dorg. let alone tutup aurat dgn sempurna.Unlike us, it's as if menutup aurat tu dah jadi lumrah utk kite. To them, it's foreign.

So, bile ade hana tajima, yuna dan sebagainya diorg akan rase "wow, tutup aurat pun still boleh jd cool". Yes, niat mmg dah terpesong. Pahala pun mungkin tak dapat. MUNGKIN. That's Allah's job. Kite xleh memandai kate diorg x dpt pahala lgsg, sbb kite tak tahu hati diorg. Tapi, kalaupun x dpt pahala and niat terpesong. Sekurang2nya.. at least, at least dosa tu dah kurg.

mane lg elok
1. dpt dosa free2 sentiasa, pahala pun x dpt
2. mungkin x dpt pahala tp dosa tu kurg.

No. 2, right? :D

Lagi satu, bile diorg dah start pakai tudung. Secara automatic diorg akan menjadi lebih baik. Because they will be so self-concious with themselves. Diorg akan rase mcm, "eh pakai tudung pttnye baik, aku ni pttnye kene jadi baik" So secara x lgsg they will try to improve themselves to become better muslimahs. Lama2 InsyaAllah tutuplatu aurat diorg betul2.

Saya ckp ni sbb sy sendiri pernah pnglmn. Alhamdulillah sy mmg pkai tudung sejak kecil. Tapi, kite boleh samakan la situasi ni. I made several attempts to wear a tudung labuh permanently (the one's mcm ustazah tu) and it gave tremendous effect on myself. Somehow, it made me want to become a better muslim. Alhamdulillah, eventhough I failed in wearing it permanently, I do wear my hijab covering my chest and I only wear jubahs and baju kurungs. I used to wear jeans and regular clothes tht doesn't really obey the attire tht our Islamic law has outlined. Alhamdulillah for that.

And they will go through the same process as I did. Bende baik jgn ditegah :) Let them proceed slowly drpd x proceed lgsg. :)

And that's why I see The Hana Tajima Phenomena as a good thing. :)

Tinggalkan Jejak di sini