29 December 2010

cinta tegarkan hati



di dalam hidup...
tidak dapat tidak...kita akan bersoal bicara dengan diri sendiri mengenai soal kasih sayang dan cinta...
when we reached a certain stage...persoalan cinta mula bermain di benak fikiran..

Siapakah bakal jadi boyfriend aku?
boyfriend macam mane aku nak?
ber wang kah?bergaya kah?romantik kah?

macam2 yang timbul.....
dah jadi lumrah manusia...
setiap mausia ingin disayangi dan dihargai...
dicintai dan dikasihi...
dihormati dan dikagumi...
itulah manusia....

persoalan unt perhubungan jangka panjang....
"siapakah jodohku yang tertulis di loh mahfuz?"



ah tak dapat ku nafikan...
di saat ni...ada sedikit resah bertandang..
yang mana satu kah yang terbaik...
adakah salah satunya adalah bakal jodohku...

hmmm
dan di lubuk hati juga..
terdapat 1001 keraguan..
gentar andai sejarah berulang...
gelisah andai diri tertipu dengan permainan mereka...
terasa kerdil diri ini...
tidak layak untuk didampingi dan mendampingi mana2 jua...

what if the same things repeated?
what if they treat me just like him...

gadis yang dilihat yakin dan kuat dr luar itu..
tidak sekuat yang disangkakan..
dia tidak lain hanyalah seorang pengecut...
seorang yang takut untuk disakiti lagi....

bilakah kaki akan berani melangkah lagi?
atau dia hanya akan bermain di gigian air...

2 comments:

nadeshiko. said...

i understand how u feel sis..
we're in the same boat..
takut utk sygi org lain kerana pernah disakiti..
ditambah dengan sebab2 yang lain..
but maybe kondisi kita berbeza sdkit..
krn pengalaman yang berbeza..
pengalaman lalu menjadikan kita berwaspada, bukan pengecut..
apabila sesuatu telah menyakiti kita, adalah perkara biasa sekiranya kita terasa takut..
sbb itu menandakan, kita sudah mula peka dan belajar daripada masa lalu..
semua org yg single di luar sana, sentiasa menunggu someone that is right for them..
byk bersabar dan jangan risau, insyaAllah Mr X akan tiba, apabila tiba waktunya..
wanita yg baik utk lelaki yg baik..
dan percayalah, akan tiba seorg lelaki yg baik utk akak, coz you're a nice person.. :)
semua persoalan itu akn terus bermain dalam fikiran kita..
tapi, akan tiba satu tahap, ianya akn terhenti sendiri..
dan hanya akan satu statement yg akan muncul..
iaitu ; "just wait and see.." :)

EL90 said...

wahh sista...huhuhu
thz for your support:) appreciate it very much :)
may allah bless you syg~ :)

Tinggalkan Jejak di sini