01 February 2011

Counting down....

looks like everyone else is busy counting down to the day we will depart and leave our beloved country...
and i am not in the mood to count the day as there are quite a stuff that keeps lingering in my mind...
it's not easy to leave everything behind...

and last night,i spill everything to mr wombat...
actually, while i am writing this entry, i am quite angry towards sumting...
marah sampai rasa nak lempang sesape jugak la...

grrr! and rite now, i notice that everytime i am in a stress condition or situation, my chest started to ache and it is painfull...

i guess that is why i was referred to cardiologist clinic last month (in the year 2010)...

back to last night story...
OK ni cerita last night okeyy..be alert...


semlm borak2 dgn mr wombat...
die ty cik pelangi sihat x hari ni(semlm)...
then cik pelangi cakap la...
ok je..tp ari ni(kelmarin) cik pelangi kena guna ubat lebih dr biasa... ari ni je 4x pam...
mr wombat terkejut sket kott rasanya...
die ty cik pelangi apesal gtu..
huhuhu
cik pelangi lupa plak nak gtaw mr wombat yg dah smggu cik pelangi x makan ubat..
saje gedix xnk guna....
walaupun sbnrnya dalam smggu x pakai ubat tu, sebenarnya cik pelangi rasa sakit...
byk kali jgak sbnrnya..tapi cik pelangi ttp degil xnk pakai...
tahan je la sket2...
semlm tu yg smpai 4x pakai ubat tu sbbnye da x tahan..sakit sgt dah..
bgn2 tdow da kena sepam..
hua2

da lepas 3,4 jam..tetibe sakit lagi..
baruuuu cik pelangi teringat..
doc pesan kalau sakit kena pakai ubat tu dalam 2 dose skali pakai..
huk2

ble mr wombat tahuu..
cik pelangi kena dgr ceramahh sket dr doc x bertauliahhh (syok jugakk kadang2 ada doc x bertauliah ni..sbb kita tahu ada org care kt kita..haks!)
mampos cik pelangi klau mr wombat baca nii.. XD
dan the best part is, mr wombat siap g google pasal mslh kesihatan cik pelangi ni n siap suggest ape patut buat n siap kasi tips dietary..hehhe

terkakuu kauu XD syiok~haha
nape cik pelangi ttbe citer pasal ni?
ahakz

sebenarnya, cik pelangi baru lepas kena sepam...
and antara pesanan mr wombat..dan juga doc bertauliah di klinik n hosp...
die pesan kena mnm air banyak2...
sooo nak gtaw nii mr wombat! XD

pas pam td..org trus mnum airr untuk elakkan tekak kering bla2 etc2 XD
nak tahu ape org mnum? :PP
orang minum air kelapa yg ada dlm peti ais tuu....
hihihihi

sure pas ni kena ceramah agi..



da tahu x leh mnm ais..lagi gedix nk mnm..
nmpknye pas abes entry ni...cik pelangi cam kena amek lagi sepamm jeee..
dah sakit balik..
huk2

2 comments:

Encik Blogger said...

ok jgn minm ais tau len kali

EL90 said...

hehehe insyaAllah~

Tinggalkan Jejak di sini