31 December 2008

Rahsia Hati Wanita1. Bila sorang mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang

4. Sekiranya sorang jatuh dengan sorang , itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lain.

5. Bila yang dia suka dan merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang ,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi mereka.

10. Jangan sesekali beritahu yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood .

12. Bila pertama kali yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua -rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi .Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang ,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang jatuh ,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat sorang ,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku .

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman akan sentiasa ada di fikirannya tetapi yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya.

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. paling benci yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle mereka yang paling cantik.

25. bermaksud kesetiaan, ambil , jujur dan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua mahukan sorang yang cintakan mereka sepenuh ..

27. Senjata adalah airmata!!

28. suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus .Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. mudah jatuh pada yang ambil tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil kerana apa yang dia mahu hanyalah dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. percayalah..tiap perlukan .

3 comments:

Tinggalkan Jejak di sini