02 October 2009

Tribute tribunal..hakhak

Salam Ukhuwah dan moga sesiapa yang membaca entry ku kali ini dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah...

Rasanya sekarang aku da okey sket kot...
x rasa sakit sangat...
Kena yakin dengan Allah dan sentiasa bersangka baik...
Besar hikmah orang yang bersabar..
tika aku dilambung badai..
ada beberapa orang sahabat yang setia memberi sokongan moral..

oh ya..my entry today will be about my friends..
a little tribute to them..
nutink much i can do to show my appreciation right?
:)

xnk puji diorg ni sgt2..kang kembang x kempis..
tapi sesungguhnya..
these guys have been with me through ups and down...
Sabar mendengar dan melayan karenah aku..
kadang2..diorg xtaw aku nga tensyen..
tapi diorg pandai bwad lawak kasi aku happy...
i loved them soo much...
ya know wut?kdg2 kita x perlukan org unt mengetahui apa mslh kita..tp ckupla andai kawan itu sudi meluangkan masa bersama dan berkongsi kegembiraan yang dia ada dan menderma sket kegembiraan dia tu kt kita...
cuba pk?? :D

I start with the Oldest buddy..:D

Yanie
sayang,wlaupun ang dgn aku jarang berjumpa walau rumah sekangkang kera je..tapi ang tetap kawan baik aku dunia akhirat lah..x contact,x makna aku lupa..xkn dpt dilupai..
being with u, i feel safe and sound...no need to brag..u know how to sooth me..with your attention,i feel your love to me..(as fren la..we're GIRL friends..ahakz)

Nine
hey cik lawyer..anda seorang yang sangat2 positif..i missed u soo demn much..whenever i feel down,i wish you're near..to motivate me and make jokes...rinduuu sgt2 kt u...teruskan bersikap positif...jadi laen dr yg laen..terlalu ramai yang bersikap negatif...kehadiran u dapat memberi impak yang besar terhadap org skeliling taw..sayanggg ang...

Nik
Nikkk...walau kita cam anjing ngan kuceng..the clashh between account and english...tp lepak ngan ang mmg best..x lengkap idop klau xleh kcau idop ang..i missed our old times...do missed me too sahabat.. ;)

Hafiz
hey sahabat...kita kenal da lma..kita hanya virtual bestfren..we only meet after six years aite?but u r my bestfren..sapa ckp klau berbeza jantina xleh jd bestfren?asalkan kita tetapkan niat..insyaallah dilindungi pe...azie sentiasa doakan kebahagiaan Hafiz dengan insan terchenta.. :) Thz sbb bila azie tensyen ke ape ke..hafiz ngan emir slalu teman azie mkn,minum,lepak...thz for being very sporting... :)

Ody
ohhh incik ody...Get well soon ek?jangan rabakkan tgn anda lagi...klau anda xcident sy risau..:( spe nk mainkan gitar kt sy lgi...hihihi anda abg terbest lah incik ody...sporting and rock!klaka tahap asbestos...klau stress,carik je anda and faiz..kompem mengalir air mata gelak...hakhak tapi klau carik anda time happy2...lagi menggila la jadiknya..jawabnya x sudah2 la kita berYM and bergayut...:D ngee thz ek for being my frenz..thz sudi mainkan lagu2 ciptaan anda dan sudi menjadikan saya sebgai pendengar pilihan..ceewahh!ahakz!lagu2 anda yang metal tu mampu menenangkn jiwa gak sbnrnya..anda sgt berbakat... hope that god bless u.. :) smoga berjaya dalam kerjaya anda dan minat anda..AND!!! thz sebab sudi berjaga just unt kejut azie sahur walaupun baru pas accident..tacing ah..u ah buat i tacing..tp u rox bro..

Faiz
faizzz...ko la ikanbrutal89 yg sukaaa sgt nyakat aku en...sehari x usik aku..bukan kau la tu...we go through thick and thin, ups n down... kita gaduh,kita baik..kita benci..kita sayang...ahakz!sayang kawan la en..ko klau x sayang aku,tu maknanya ko carik penyakit kudis x pun patah tulang temulang...hak2..aku dgn kau...plg best sbb otak kau gila2..cam tuan dia ek..senteng 180 darjah...hikhik tapi yer ar..ko pun antara sahabat terbaik aku ada...slalu support aku dgn idea2 gila aku.layan pangai aku en..aku geram gak ngan ko..tp ko bestfren aku..lma mna nk benci en.. :D live well faiz... remember ALLAH...never give up on HIM...Ingat,besar hikmah orang yang bersabar dgn dugaan yang Allah hamparkan...
Tuhan uji,tuhan sayang taw?

Ekhsan
pakcikk...pakcik ah pakcik yang paling kewl stakat ni...da lah pangkat pakcik...tapi otak pun sma gilaa dgn ody and faiz...pakcik punya nasihat dan motivation sgt bernilai ouh...pakcik cam menggantikan nine dlm hidup sy...bila smbg ngan pakcik...hilang rasa sedih...:D moga pakcik berbahagia dgn Esya...


Anware
kita kawan..kita spupu...tu yg best...when u dont know where to turn to,u always have ur family by yourside... tq hadi...for lending your ear,your heart and anything lah..hak2...kau xde la kewl sgt...:P biasa2 je...ko agak seyes..tp dlm seyes ada laaa jugak gila2 kau tu.. :D live well...learn to make decision eh?sayang kau...

Hyst
u r like my big sista...terlalu caring and passionate...dan gila2..hiiii mayb sbb kita sama2 anak tunggal...kita paham perasaan masing2....
u pun cam menggantikan nine dlm my life..always motivate me and make me realize the god presencement.. (err btol ke?:D) bila dgn kak hyst, azie akan tersedar dari duka yang larut...azie jadi kuat balik..dgn kak hyst, azie yakin azie perlu jadik azie yang dulu supaya xda sapa sakitkan azie lagi...kita sama2 rasa kekecewaan dan kesedihan dan kegembiraan yang sama walau cerita berbeza...jadi kita tahu kenapa kita perlu jadik gtu... tq sbb care psl azie....

Rizal
ijay...ko pun kwn bek aku seh...wlaupun ko bz kalah PM en...aku salute ko la...byk2 bersabar taw?tuhan saaaaayang ijay..tuhan communicate dgn kita melalui ujian dan dugaan...maka,berbahagialah hati...lepak ngan ko,azie rasa tenang and santai..mayb sbb kita da kenal lama..n da biasa lepak sama2 since UiTM en...i missed dat moment la buddy...bila tensyen blaja ke bosan ke ape ke...kita beli eskrem lepak2..cam bebudak..tapi rasa bebas and alive...
wahh tacing plak...ko jgn nanges plak ek? ;)

Ean
ean pun kawan bek azie..tp kita da lma x contact...bz ek?hope ean sihat2 dan baek2 aje...live well...azie x penah lupa ean..cuma kesibukan menjadi hijab antara kita... :( live well jugak unt ean...

Yana
yanaaaa...rindu yana..dlu yana rajin msg n smbg ngan azie..skang senyap sepi....yana blaja kt ne skang agknye en?azie x penah lupa yana... hope yana pun x lupa azie..

abg arn
ohhh bro...lu maintain rock and kewl...big bro paling sporting...nutink to talk..u know how i appreciate your presence,adik's and kakak's in my life...be a manusia...berjaya kerana allah taala...da berjaya jgn lupa blanja...blanja mama skali ngan tok pah..kita lepak2 bwad bbq unt next bday kita.. :D

Sue
terforward bwh plak nma sue..heheh sorry....sue kwn baek azie jugak..sue,hyst and anware yg slalu hold azie on the ground....syggg korang....klau xde su...mmg bosan hidup azie..xde sape nk lwn angkat kening...xde sape nk lawan gado2 usik2 da dgn azie...:D live well.. moga berbahagia ngan bagan...

*tgh pk spe g yg azie lupa nk mention...hmmm pape pun,korang tahu smada korang bermakna atau x dlm hidup azie..azie saaaayangg korang....

korang tahu x??korang xkn dapat dicarik ganti...xleh dijual beli...korang saaaaangat special...in your own way of coz....klau xde korang,my life would be soooooooo demn dull lah...tq ek?sbb sudi kawan ngan azie..trima azie seadanya..always be there during ups n down...

*azie ada rindu someone lagi..farah a.k.a orange_girl and lupa plak...adik ku shahrul izwan....heeee and haaa KC,ANISDZ,SHED,CIK MARD,REMY,MARD N rmai sgt klau nk mention ni..:D live well k kawan2?saaaayang korang sgt2..."

2 comments:

ijay da teech her said...

ko ngata ak bz ngalahkan pm ye azie??
mmg ak bakal pm pn kott..
hahah;P
yeah..ak ok je kott...
tade nanges a bace writing ko psl ak..
hahha
gelak ade~

phyto hystrix said...

slm,

huhu. xtau sy nak kt ape. byk je bda dlm alam yg fana ini yg blh nk mlmhkn smgt kt. xthn pun bt2 thn je le...!! haha! kidding..
thx too adik azie. uhuk. :)

Tinggalkan Jejak di sini