03 September 2009

Dilema Anak Tunggal

kenapa manusia diberi 1001 rasa??
adakah perlu ditepis segala rasa??
atau perlukah kita mengikut kata2 org sahaja??

ohhh tidakkk!!!jiwa aku bukan dicipta untuk menjadi hipokrit...
jiwa aku bukan unt dijajah sesiapa...
aku bisa berkrompomi...tapi tidak sanggup dijajah kebebasan jiwaku...
sungguh rasa yang telah lama hilang kini kembali...
bersama mereka...aku kenali diri ku yang sebenar...
excited! that's the word...

seronokkk dapat jadi diri aku yang sebenar...
kenapa??
sebelum ni aku fake kah???
ohhhh tidak..cuma too much attitude...

bosan ktanya jadi baik sentiasa...
tapi aku juga bukan 100% devil...

biasa2 sja...
manusia yang punya rasa...

di kafe...
fikiran ku melayang dibawa asap2 penggoreng burger...
*giggling*
mana idaknye...aku sedang bersoal siasat dgn she who must not be name...
boleh ke idak tgk wayang bulan posa???

*huh??apa kena mngena ek?*

xda kena mngena pn...cumaaa....
sedang aku memikirkan soal nak tgk wayang..
fikiran ku semakin melayang ke arah perkara lain...

*aku dah berubah ke??*

kenapa aku ckp gtu??

hmm kerna sekarang niii aku rsa bahagia gilerrr gitu bwad hal sniri...
aku terty diri ku...
aku ni seorang yang susah untuk di buat kawan kah?
aku terlalu pendiam kah??

ntahla...anda ada jawapan???sila hit ye...

xde ah..mna aku tak tertanya2...aku x suka nak kacau idop orang..
aku malas nak tanya orang bukan2....
buatla apa dia suka asalkan x kacau idop aku...
tapi aku tgk....mereka2 di sekeliling ku jenis 'mengambil berat' akan kawan2 mereka...

aku perlu jd sebegitu kah??

*nak2!!!*

tapi mulut ni berat nk bercakap...
malas~juz not me...

akukah yang bermasalah??
hmmm i'm thinking about it...
tapi aku bahagia idop cenggini...
berseorangan....

adakah faktor genetik??
ahhaha
adakah disebabkan aku ni da dibesarkan berseorangan dan hidup serta handle masalah berseorangan, maka aku lebih suka bersendiri???
aku tak nafikan..teman itu perlu...teman adalah pelengkap...
tapi aku bukan jenis yang suka berkepit selalu...
aku???
sebelum ni 24hours duduk sorang2...kecuali kt skola....
hailooo

hidupku rasa lebih bahagia bila dapat berjumpa kawan2 lama yang sehati sejiwa...
seronok dapat ronggeng dan bergelak ketawa...
seronok jugak dapat bwad jahat...
:D

sbelum ni da insap...
tp ada sesuatu yang membuatkn aku rasa lebih baik jd cm dlu...
sbb??
LEBIH BAHAGIA!!!!!!!!

:D ngeee

mulut orang x kn pernah berhenti mengata...
tapi mereka tak tahu apa yang kita rasa...
kerana mereka bukan kita...
sebab itu...dalam hidup kita kena sentiasa positif pasal org lain....
dan yang pentingnya...
bersangka baik dengan semua orang..
walaupun orang tu selalu buat SHIT dengan kita...

kenapa x blas balik???
bkn xnk...cuma its juz not me...
lg pn...
dendam itu bara...marah itu api...
jadi, aku pilih untuk menjadi air...
kerna...ALLAH itu ada....
setiap kejadian adalah hikmah...
sebagai manusia kita hanya boleh berusaha, redha, doa dan tawakal...

ALLAH akan tolong kita...
gua caya lah...
jadi, manusia x perlu lah berdendam2...
sebab allah akan balas setiap perbuatan kita...
barula dunia aman damai...

wut if klau kita ada terasa dgn sum1??

hmm x dinafikan...susah unt hati melupakan...
tapi mulut boleh ckp nk memaafkan ....
dgn niat yang sma di hati...
tp kompem tingkah laku bercanggah...
well relax la bro...

sebutkan saja di bibir diri sudah memaafi..
lama kelamaan rsa marah itu hilang dan INSYAALLAH rasa dendam itu pun hilang disusuri pengampunan...
cewahhh ayat aku...
tableh blah gila...
tapi aku ckp dr pengalaman diri aku sniri...

aku sedang berusaha nak memaafkan orang..
tapi tu la..aku still kurang berckp dgn si polan...
bukan xnk...
cuma x berminat...
dan bukan bermakna aku bermusuh...
idakkkkkk ...idak sma skali...

x pecaya???
xpeee tuhan tahu~

hmmm aku xnk ckp dgn dia sbb aku rsa xde keperluan unt berckp pn...
bosan la...
aku rsa hikmah kejadian ni ada lah..
supaya aku bleh jadi diri sndiri which is byk luangkan masa bersendiri...
sukeeee sgt2....
rumate aku pun baik...
senang berkerjasama...
bahagia lah...x byk pusing2....

mayb huraian hikmah aku slh...
tp ok la tuu...aku pk baik pe??:D
unt sahabat ku itu...
maaf mmg telah diberi...
tapi maaf ye..hati saya tawar lagi...
saya lebih suka bersendiri sekarang ni...
bukan berjauh hati sahabatku...

cuma...kita tawakal je la...bak kta anda sendiri...

hailoo...mcm2 aku pusing...dr perihal berangan kt kafe..smpai hal laen plak...
mengong tol...

haha ehem2...da la kot aku merepek...
cuma klau anda rasa anda ada pendapat...kongsi la...
kadang2..aku pun x paham dengan perangai aku sniri...

hihihi adakah aku ni seorang yang happy go lucky+byk mulut atau aku ni seorang yang pendiam dan susah didekati???? i'll be waitink for ur ans...

4 comments:

anak pak man said...

ur...
indescribable.. hehe ;P

Echolara90 said...

haha why did u said so???ape yg indescribable nya tuh???explain2...

Max J. Potter said...

i have dilemma anak sulung, sometimes. =)

hey, your comment's replied. drop by to pick it up, k?

Echolara90 said...

sure...bila online..kompem ziarah menziarahi..hihihi

Tinggalkan Jejak di sini