30 November 2009

tenang dalam lena

Dulu hatiku yang sayu menatap wajahmu tenang dalam lena - UNIC


Salahkah andai diri tak mampu melupakan segalanya?
Bodohkah jika diri masih memuja?
Kejam kah jika hatiku berkata sebaliknya?

Dia bukan begitu..
Menepati janji adalah satu perkara yang amat sukar untuk dia lakukan..
Bila aku mengharapkan dia tidak menunaikan janji2 yang terpatri...
Sebaliknya berlaku...
Teganya melangkah...
Aku masih terkesima di sini...

You are irreplaceable...
That's one thing that resemble you..

'Don't turn back if someone give you a headlight..including me'

Rasanya sekarang aku dah paham maksud dia...
hmmm........

If ever you read diz entry..
i just want you to know..
awak ibarat bintang di langit..
pernah bersinar menyinari kelam malam...
pabila sinaran kian malap..
malam kan sentiasa diterangi kerdipan bintang lain...
tapi sinarannya tak kan sama seperti sinaran itu....

FYI...
im havin a hard time setting the qualities i need for the next person..
LOL
kalau dulu..
aku yakin masih ada kebaikan atas muka bumi ni..
tapi sekarang aku da xyakin..
kualiti yang dikehendaki semuanya telah diketemui..
tetapi ia ttp x menjaminkan kejujuran dan keluhuran..
yeah~maybe tuhan nak aku sedar diz thing..
aku xleh terlalu yakin...hmm *ye ke??*
ntahla...

Masih adakah kebaikan di atas muka bumi ini?
masih ada kejujuran kah dalam hati manusia?
Luhur kah hati2 manusia dalam menempuhi hidup?
Rapuhkh jiwa manusia dalam melayari hidup?
hmmm

a big question mark in my life..
sungguh...aku x reti nk cari kualiti yg baik dalam diri seorang adam..
aku tak dapat membezakan manis bicara dan ketulusan kata...
semoga aku dilindungi dr godaan dan hasutan syaitan...

2 comments:

anak pak man said...

amin~

and i think there still is goodness here, rare, but it's there..

gudluck~

SJ said...

take care

A smile from SJ =)

Tinggalkan Jejak di sini